Familieterapi og Familierådgivning

Når vi får børn og etablerer en familie, bliver vi ofte udfordret på egne værdier og grænser. Det kan ofte være en udfordring, at få tingene til fungere som ønsket, selvom vi gør vores bedste.

Alle forældre ønsker at lykkes, og at deres børn får en masse positive oplevelser med sig i livet. Det er bare ikke altid, det føles så nemt. Det kan være opslidende som familie hele tiden at føle sig udfordret.

Min drivkraft

Min store drivkraft har altid været at hjælpe børn med at få den bedste udgave af deres forældre. Jeg brænder for at hjælpe forældre med at blive den mor og far, de gerne vil være. Det er oftest også den udgave, barnet gerne vil have.
Det er bare ikke altid nemt at være dem, vi præcis ønsker at være for vores børn. Nogle gange kræver det, at vi får hjælp til at få brudt gamle mønstre, både dem vi har med fra egen opvækst, og dem vi har fået lavet i vores nuværende familie.

Bombarderet med velmenende råd og metoder til opdragelse

Vi bliver i familien bombarderet med metoder til at få etableret en sund familie. Udfordringen er, at der findes utrolig mange forskellige familier. Derfor er der ikke en metode, der virker for alle. For at ændre på vores måde at være sammen på, er vi nødt til at arbejde med dynamikken i familien.

Dynamikken i en familie er noget kompleks, og en metode er ikke nok til at ændre en families måde at være sammen på.
De fleste metoder kan være et plaster på såret i et par måneder og skabe lidt luft til at trække vejret i. Men ofte ender man i det samme mønster igen, og man kan have en forstærket følelse af at have mislykket som forældre og som familie.

Det handler om at få øje på, hvad der i familiens dynamik får såret til at springe op, og som er med til at afvikle familiens fællesskab. Hvad der er af muligheder for at udvikle et sundt fælleskab, hvor alle i familien trives. Det er bare utrolig svært at få øje på dynamikken i egen familie. Derfor kan der være brug for hjælp fra en, som kan se familien udefra. En person, som kan se, hvad der er med til at afvikle familien, og hvad der er med til at udvikle familien.

Jeg tilbyder en hjælp til at få et sundt selvværd i familien, hvor alle i familien føler sig som en del af et udviklende fælleskab, hvor de voksne tager lederskab med plads til børnenes input.

Familierådgivning og Familieterapi

Familierådgivning vil være for jer, som har brug for konkrete råd til bestemte udfordringer. Familieterapi vil være for jer, som har brug for at forstå og arbejde med jeres dynamik i familien.

Begge samtaler varer 90 minutter.